Beste amigo,

We komen nog even bij je terug op onze eerdere berichtgeving over het security incident dat vorige week aan het licht is gekomen.

Wat is er gebeurd?
Een ethische hacker (beveiligingsonderzoeker) heeft een kwetsbaarheid gevonden in onze applicatie, waarbij het voor hem mogelijk bleek om toegang te krijgen tot beheerdersfuncties van de Amigos app. Deze kwetsbaarheid had potentieel uitgebuit kunnen worden om toegang te krijgen tot gegevens van andere Amigos-gebruikers.

Uit eerste onderzoeken (zowel intern als door externe security experts) blijkt dat de beheerdersfuncties niet zijn of worden gebruikt door kwaadwillenden. We laten dit voor de zekerheid echter nog verder verifiëren door een gerenommeerd gespecialiseerd onderzoeksbureau.

Wat heeft Amigos gedaan?
Direct nadat wij op de hoogte gesteld waren van deze kwetsbaarheid, hebben wij het gevonden lek gedicht. Daarnaast hebben wij hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Welke gegevens betreft het?
Zoals gezegd is er vooralsnog geen enkele aanwijzing dat er daadwerkelijk sprake is geweest van misbruik van gegevens.

Mocht echter uit het verdere onderzoek tegen alle verwachting in blijken dat dit toch het geval is geweest, dan zou dit betrekking kunnen hebben op alle met de app verwerkte gegevens, met uitzondering van je wachtwoord.

Behalve de gegevens die je zelf openbaar hebt gedeeld in de Amigos app, zou dat dan kunnen gaan om je zelfgekozen gebruikersnaam, je email adres, je geboortedatum, je locatiegegevens, het overzicht van je favoriete amigos en de inhoud van de door jou met de app uitgewisselde berichten. Je wachtwoord is versleuteld bij ons opgeslagen waarbij gebruikgemaakt is van hoogwaardige cryptografie.

Wat betekent dit voor mij?
Alles wijst er vooralsnog dus op dat er geen gegevens is verkeerde handen zijn gekomen. Maar pas wanneer ook het vervolgonderzoek dit bevestigt, kunnen we deze conclusie definitief trekken

Als echter uit dit onderzoek mocht blijken dat er toch gegevens in verkeerde handen zijn gekomen, dan zouden die mogelijk misbruikt kunnen worden voor identiteitsfraude.

Wat kan ik doen?
Omdat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk gegevens ontvreemd zijn, hoef je op dit moment dus ook niets te doen.

Mocht je echter nu of in de toekomst toch het vermoeden hebben dat je gegevens worden misbruikt, dan horen we dat graag. We zullen jouw melding dan gericht onderzoeken en waar nodig passende maatregelen treffen.

Waar kan ik terecht voor vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met via [email protected] We helpen je graag verder.

Wat gebeurt er nu verder?
Zodra wij de resultaten van het vervolgonderzoek binnen hebben, zullen wij dit via onze website (en waar nodig via direct communicatie) delen met onze amigos.

Tot slot
Wij vinden het vanzelfsprekend heel vervelend dat er sprake is geweest van een situatie waarin onze Amigos-app kwetsbaar was voor misbruik van gegevens. Dit had nooit mogen gebeuren. We bieden al onze amigos daarvoor onze oprechte excuses aan. We beloven dat we alles in het werk zullen stellen om de Amigos app (nog) veiliger en beter te maken.

We hopen dat we daarbij op je begrip en steun mogen rekenen.

Voor nu wensen wij je een fijne jaarwisseling en het allerbeste voor een 2022 barstensvol spontane gezelligheid.

Groet,
Team Amigos

Veelgestelde vragen

 • Is Amigos gratis?

  expand_more
  Ja!
 • Waar kan ik Amigos voor gebruiken?

  expand_more
  Amigos is bedoeld om elke situatie gezelliger te maken. Tien voorbeelden van situaties:  
  1. Je zit in een park en je wilt weten of de groep naast je er op zit te wachten dat jij en je vrienden erbij komen zitten. 
  2. Je hebt nog zin in een afterparty.  
  3. Je zit in de trein en je wilt weten welke mensen om je heen in zijn voor een praatje.
  4. Je zit thuis en je verveelt je. 
  5. Je wilt een wandeling maken en je weet niemand die met je mee kan. 
  6. Je zoekt mensen die dezelfde hobby hebben als jij. 
  7. Je hebt de hele wereld over gereisd en komt erachter dat mensen in Nederland erg gesloten zijn.
  8. Je vrienden worden burgerlijk. 
  9. Je bent nieuw in de stad en je kent er nog weinig mensen. 
  10. Je wilt bekijken waar je vrienden zijn.
 • Is het voor alle leeftijden?

  expand_more
  Amigos is voor alle leeftijden vanaf 18 jaar. Je kunt zelf instellen welke leeftijden jij wilt zien en andersom.
 • Moet ik aan bepaalde criteria voldoen?

  expand_more
  Nee. Iedereen die houdt van gezelligheid kan gebruik maken van Amigos. 
 • Kan iedereen mij zomaar zien op de kaart?

  expand_more
  Nee. Alleen op de momenten en plekken dat jij dat wilt.
 • Is Amigos alleen bedoeld voor spontaan contact?

  expand_more
  Ja. Met Amigos willen we elke situatie gezelliger maken. Meestal is spontaan contact daar het perfecte middel voor. Je kunt via Amigos mensen in je buurt vinden die op dit moment voor hetzelfde in zijn als jij én je kunt spontaan iets inplannen voor later op de dag. 

Heb je nog steeds vragen?

Wij houden van spontaan contact!

call mail